Menu

Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης Ψυχικής Υγείας μέσω τέχνης Εν-Τέχνη Ψυχή

Η Πανελλαδική Ένωση για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη (Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.), μετά από έκδοση της 64088/15-12-2023 Υ.Α. χορήγησης άδειας ίδρυσης, ανέπτυξε και λειτουργεί το Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης Ψυχικής Υγείας μέσω Τέχνης «Έν – Τεχνη Ψυχή» την 1η ΥΠΕ (Περιφέρεια Αττικής) η οποία έχει ενταχθεί στο έργο με τίτλο «Άλλες δράσεις στον τομέα της ψυχικής υγείας / Δράσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης του γενικού πληθυσμού» (Κωδικός ΟΠΣ ΤΑ 5168759) του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, της Δράσης «Μεταρρύθμιση των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας» (ID 16820) δυνάμει της 72527ΕΞ20226-5-2022 Υ.Α. όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Η Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.ανέλαβε την ανάπτυξη και λειτουργία του Κέντρου Ημέρας Υποστήριξης Ψυχικής Υγείας μέσω Τέχνης "Έν-Τεχνη Ψυχή", σε συνεργασία με την Α΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική Ε.Κ.Π.Α., το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακρίβειας «Κ. Στεφανής» και την ΆμΚΕ ΙΑΣΙΣ.

Το Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης Ψυχικής Υγείας μέσω Τέχνης "Έν-Τεχνη Ψυχή" της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. :

Αποτελεί μια καινοτόμα πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας, που στοχεύει στην πρόληψη και θεραπεία της ψυχικής νόσου και στην προαγωγή της ψυχικής υγείας στην ευρύτερη κοινότητα.

Υιοθετεί ψυχοκοινωνική προσέγγιση, υποστηρίζει τις αρχές της συν-δημιουργίας και της ανάκαμψης και αξιοποιεί τα θεραπευτικά οφέλη της Τέχνης (arts, art as therapy, art therapy) για την προαγωγή της ψυχικής υγείας με προγράμματα στην κοινότητα, πρόληψη, θεραπεία & ψυχοκοινωνική υποστήριξη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προκλήσεις ψυχικής υγείας.

Προσφέρει εναλλακτικές, εξειδικευμένες και καινοτόμες θεραπευτικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με έμφαση στην τέχνη και τον πολιτισμό, καθώς και ερευνητική δραστηριότητα στον τομέα της θεραπευτικής διάστασης της Τέχνης.

Στόχο αποτελεί η ψυχοκοινωνική αποκατάσταση των ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, τηρώντας την επιστημονική δεοντολογία και τις αρχές της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης.

Επιπλέον, ευελπιστούμε το Κ.Η. Τέχνης να αναπτυχθεί και να διασυνδεθεί με καλλιτέχνες αλλά και ανθρώπους που επιθυμούν να συμβάλλουν στην προσπάθειά μας.

 

 

 

 

 

 

 

Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης Ψυχικής Υγείας μέσω τέχνης Εν-Τέχνη Ψυχή

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Σωρανού του Εφεσίου 2. Παπάγου, Αθήνα 11527

Τ. 2106535729- 2106543673F. 214 4120200

Email: daycenter.art@pepsaee.gr

Ώρες Λειτουργίας

Καθημερινά 9:00-17:00

 


                                                                

Με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

  

 


 

Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset